Ju-Jutsu historie

Ju-Jutsu historie

Ju Jutsu

Ju-Jutsu stammer oprindeligt fra Japan og teknikkerne er udviklet på baggrund af den oprindelige japanske forsvarsmetode/krigskunst Bu-Jutsu.

Det har været anvendt som forsvarssystem af de japanske samuraier op til i slutningen af 1800` tallet, indtil samurai standen blev ophævet ved lov.

Ju-jutsu er en metode som bygger på nærkampsteknikker som har til formål at bruge modstanderens egen kraft og vægt mod dem selv, fremfor at bruge egen styrke.

Dette gøres ved at bruge teknikker som låse, kast og stranguleringer til at undertrykke en modstander.

Du lærer at forsvarer dig mod både en bevæbnet og ubevæbnet modstander ved hjælp af greb og teknikker.

I starten af 1900`tallet begyndte Ju-Jutsuen at brede sig til til Europa og blev blandt dyrket af mange frihedskæmperne under 2. verdenskrig. Nærkampsteknikkerne er senere hen blevet brugt af både militær og politi.

Efter krigen blev kampsporten tilpasset til den form vi træner i dag og blev oprindeligt lavet til det tyske antiterrorkorps som et effektivt nærkampssystem i kampen mod terrorisme og bliver stadig brugt i dag. Det danske militærs forsvarssystem har også sine rødder i Ju-Jutsu.

Ju-Jutsu består derfor i dag af en sammensætning af de mest effektive og anvendelige teknikker fra:

Karate – primært slag, spark og blokeringer

Judo – kast, holdegreb, armlåse og stranguleringer

Aikido – ledlåse, kast og balancebrydninger

Forsvarssystemet bliver løbende moderniseret og videreudviklet, så det lever op til de krav der er til selvforsvar i dag.